Güliz Saglam hakkında

Güliz SaglamMarmara Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde okudu. On yıla yakın bir süre yerli ve yabancı çeşitli sinema filmi ve belgesellerde yönetmen yardımcılığı yaptıktan sonra bir süre Filmmor Kadın Kooperatifi’nde gönüllü olarak çalıştı. Bir taraftan bağımsız olarak belgesel film üretimine devam ederken diğer taraftan video – eylemci olarak toplumsal olayları ve özellikle feminist hareketi belgelemeye devam ediyor.

Filmografi

  • 2014 Tepecik Hayal Okulu
  • 2013 Kadınların Barış Konferansı (kısa video)
  • 2012 Sanki Eşittik
  • 2010 Bölge
  • 2010 Kadınlar Grevde
  • 2009 ”Kafesteki Kuş Gibiydik”
  • 2009 Kadınlar Barış İçin Sabahlıyor (kısa video)
  • 2008 Namus Nedir? (Filmmor Kadın Kooperatifi – ortak yönetmen )
  • 2004 Evden Uzakta

İş deneyimi

  • 2007: ‘For a Moment Freedom’. Feature  Film, Wega Film (Austria), Les Films du Losange (France). Director: Arash T. Riahi. Director Assistant.
  • 2006: ‘My Marlon and Brando’. Feature Film, Asi Film. Director:Hüseyin Karabey. Director Assistant.
  • 2006: ‘The Road to Home’. Feature Film, Özen Film (Turkey). Director: Semir Aslanyürek. Director Assistant.
  • 2006: Workshop Films of Filmmor Women’s Cooperative. Consultant and Editor.
  • 2005: ‘I scream Ice cream’. Feature Film, Makara Film-Hermes Film (Turkey). Director:Yüksel Aksu. Director Assistant.
  • 2004-2005: ‘Büyük Yalan’. TV Serial, Gold Film (Turkey). Director: Yüksel Aksu. Director Assistant.
  • 2004: ‘Le Nocturne des Voyageurs’. Feature Film, (France). Director:Chapour Haghigat. Director Assistant.
  • 2002: ‘Harem’. Documentary Film, Paladin Invision (England). Director: Paul Bryers.. Director Assistant
  • 2001: ‘Off-Road TV’ . Berengar Pfahl Media Production (Germany). Director: Michael Zens (Turkey part). Director Assistant.
  • 1999: ‘Im Juli’. Feature Film,Wüste Film (Germany). Director: Fatih Akın. Director Assistant (Turkey part).
  • 1999: ‘Geboren in Absurdistan’. Feature Film, Epo Film (Austria). Director: Houchang Allahyari. Production Coordinator (Turkey part).
  • 1999: ‘Millenium of Christianity’. Documentary Film, London Weekend TV, (England). Director: Bob Bee. Director Assistant.
  • 1998: ‘Der Schatz von Der Himmelfield’.Feature Film, SK Film (Austria). Director: Wolfram Paulus. Director Assistant.
  • 1997: ‘Innocence’. Feature Film, Mavi Film. Director: Zeki Demirkubuz. Director Assistant.
  • 1996: ‘Byzantium’. Documentary Film, Ibis Films (England). Director: John Rohmer. Translator and Production Assistant.